Cezayir Ticari Vizesi

Pasaport: Cezayir ticari vizesi gerekli evrakların başında başvuru yapılırken kullanılacak olan pasaport gelmektedir. Başvuru yapılacak olan pasaportun güncel, 10 yıldan eski olmaması gerekmektedir.

Pasaportun yıpranmamış olması, vize başvurusunda kullanılacak olan fotoğraftan çok farklı olmayan güncel fotoğraflı olması, vize basılacak olan yeterli sayfalarının bulunması gerekmektedir. Ayrıca pasaportun planlanan Cezayir seyahati dönüşünden itibaren en az 6 aylık geçerliliğinin bulunması da zorunludur. 

Pasaportunu yenilemiş olan kişilerin eski pasaportları bulunmuyor ise Emniyet Şube Müdürlüğü’nden alınmış pasaport protokol belgesinin de başvuru evraklarıyla birlikte sunulması gerekmektedir.

İngilizce Vize Takip Dilekçesi: Cezayir Devleti ticari vize başvurularının, seyahatin ticari amaçlı olması dolayısıyla kanıtlanmasını istemektedir. Yapılması planlanan ticari seyahatin amacı, ziyaret edilecek olan yerler, yapılacak olan iş ve iş anlaşmaları, çalışılacak kurum gibi detayların yer alması gereken dilekçe aynı zamanda belirtilen bilgileri destekleyen resmi evraklarla birlikte sunulmalıdır.

Hazırlanacak olan dilekçe işveren ya da ortak çalışılacak olan kurum, kuruluşun kaşesini ve yönetici ya da işyeri sahibinin imzasını da bulundurmalıdır. Ayrıca vize başvuru sahibinin gelir durumunu gösterir belge, maddi durum ve maaş gösterir belge, gerçekleştirilmesi zorunludur.

Planlanan seyahatin tarih aralıklarını içeren otel, bilet rezervasyonu gibi detayların da gerekli evrak dosyasıyla birlikte sunulması zorunludur. Hazırlanacak olan dilekçenin İngilizce dilinde ve ıslak imzalı olması gerekmektedir.

Cezayir Vize Başvuru Formu: Cezayir vize başvuru formu, doğru bilgileri içerir ve eksiksiz olmalıdır. İki adet hazırlanması gereken belgenin gerçeği yansıtması zorunludur. Yanlış ya da eksik bilgileri içeren vize başvuru formu, vize başvuru sahibi hakkındaki ilk ve en özet bilgileri içereceğinden, yanlış bayanların da şahsın cezai yaptırımlara tabi tutulmasına yol açabileceği unutulmamalıdır.

2 Adet Biyometrik Fotoğraf: Cezayir vize başvuru formuyla birlikte gerekli evrak dosyasının içerisinde vize başvuru sahibine ait 2 adet de fotoğrafının bulundurulası zorunludur. Biyotmetrik fotoğraf kriterlerine uygun, Cezayir Konsolosluğu’nun sınırlarını belirlediği ölçülerde (3.0* 3.5 cm) olmalıdır.

Davetiye: Cezayir ticari vize başvuru evrakları arasında muhakkak istenmekte olan davetiye, kişinin gerçekten ticari amaçlarla Cezayir seyahatini gerçekleştirildiğinin görülmesi amacıyla istenmektedir.

Davetiye, ortak iş yapılacak olan ve Cezayir’de faaliyette bulunan firma ya da kurum kaşeli, ıslak imzalı ve şirket ya da kurum antetli kağıdına basılı olmak zorundadır. Ticari vize başvurusunda bulunan kişinin ticari faaliyet üzerine çağırıldığının resmi ve somut kanıtı sunulmuş olur. Aynı zamanda davetiyenin Cezayir’de bulunan belediye onayının da olması gerekmektedir.

Nüfus Cüzdanı Fotopkisi

İş Sözleşmesi: Cezayir ticari vize başvurusunda bulunan kişi, şirket çalışanı ise sunmak zorunda olduğu iş sözleşmesinde şirket yetkilisinin ve başvuru sahibinin imzaları bulunmak zorundadır. Cezayir vize başvurusunda bulunan kişi, şirket sahibi ise bu durumunu gösterir belgenin sunumu zorunludur. Bunlar dışında şirkete ait imza sirkülerinin, şirket sahipliği durumunda şirket vergi levhasının da bulunması zorunludur.

Evrakların sunumu ve içerikleri hakkında detaylı bilgi almak için uzman vize danışmanlarımız ile irtibata geçiniz. Ticari amaçlar dışında Cezayir’e yapılacak olan seyahatler de kendi kategorileri içerisinde değerlendirilmeye tabi tutulacaktır. Kongre, eğitim, fuar gibi yine ticari ya da başka kapsamlarda değerlendirilebilecek seyahatler için ekstra evrakların gerekebileceğini hatırlatmak isteriz.

Cezayir’e yapacak olduğunuz seyahatin kapsamının ve gerekli olabilecek evrakların hazırlanması için uzman vize danışmanlarımız irtibata geçmenizi tavsiye ederiz. Yanlış kategoride vize türüne başvurmanız durumunda hem vize başvurunuz iptal olacak hem de vize alıp ülkeye gidilmesi mümkün ise, yapılacak olan faaliyetleri yapma izninin çıkmaması durumu ortaya çıkabilecektir. Örneğin turist vizesi ile ülkeye gidilmesi durumunda ticari faaliyette bulunamayacağının bilinmesi gerekmektedir.