İspanya Ticari Vizesi

  1. Vize başvuru formu: Eksiksiz olarak doldurulmuş, imzalanmış olmalıdır. Reşit olmayan başvuru sahiplerinin imza kutuları hem anne hem baba tarafından imzalanmış olmalıdır. 
  2. Vize talep dilekçesi: İngilizce ya da İspanyolca yazılmış seyahat amacınızı açıklayan dilekçe.
  3. Pasaport: Planlanan seyahatin dönüş tarihinden itibaren 3 ay 15 gün geçerlilik süresi (temdit) olan, vize basılabilecek en az karşılıklı 2 boş sayfası olan ve 10 yıldan eski olmayan pasaport. 
  4. Fotoğraf: 2 adet, beyaz fonlu ve 3 aydan eski olmayan 3,5 x 4,5 cm ebatlarında, omuzların da göründüğü, gözlüksüz biyometrik fotoğraf.
  5. Vukuatlı nüfus kayıt örneği: E-devletten veya nufüs müdürlüğünden alınması gerekir (orijinal). Başvuru sahibinin yaşı farketmeksizin (bebek ve çocuklar da dahil) sunulmalıdır.
  6. İkametgah: İstanbul Başkonsolosluğu’na bağlı şehirlerden birinde ikamet etmeniz gereklidir. Başvuru sahibinin yaşı farketmeksizin (bebekler ve çocuklar dahil) sunulması gerekir. Bu belge sadece muhtardan alınmış orijinal belge ya da e-devlet hesabından alınmış barkodlu belge olarak kabul edilir. Yabancı başvuru sahiplerinin de sunması şarttır. İkametgah sunulmadan başvuru alınmaz. Çalıştığınız şehir ile ikamet şehrinizin uyumlu olması gerekmektedir. 
  7. Uçak rezervasyonu: Planlanan seyahatin gidiş ve dönüş bilgilerini ve yolcu ismini içeren uçak ya da diğer ulaşım aracına ilişkin kanıtlayıcı belgeler. Uçak rezervasyonlarında PNR kodunun olması gereklidir İngilizce veya İspanyolca olmalıdır). Uçak bileti rezervasyonları pdf formatında olmalıdır.
  8. Otel rezervasyonu: Tüm seyahat süresini kapsayan, otelin adı, adresi ve yolcuların tümünün isimlerinin yer aldığı onaylı otel rezervasyonu. Diğer Schengen ülkelerine geçiş yapılacak ise oradaki konaklama bilgileri de aynı şekilde sunulmalıdır. Seyahat planında en uzun süre kalınacak ülkenin İspanya olması gereklidir. Mail çıktısı ya da ekran görüntüsü kabul edilmemektedir (İngilizce veya İspanyolca olmalıdır). Otel rezervasyonları pdf formatında olmalıdır.
  9. Seyahat sağlık sigortası: Tüm seyahat süresini kapsayan, ayakta ve yatarak tüm tedavi masraflarını karşılayan, vefat halinde cenazenin ülkeye naklini içeren minimum 30.000 Euro teminatlı (diğer para birimleri kabul edilmemektedir), antetli kağıda basılmış kaşeli imzalı poliçe (İngilizce veya İspanyolca olmalıdır).
  10. İşveren mektubu: Başvuru sahibi çalışan ya da iş yeri sahibiyse, İspanya Başkonsolosluğu’na hitaben yazılmış, iş yerinin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı orijinal iş veren mektubu. Seyahat tarihlerinin mutlaka yazması; uçak ve otel tarihlerini kapsaması gerekmektedir. Devlete bağlı kurumlarda çalışanlar için işveren mektubunun yanı sıra üzerinde izinli günlerinin yazılı olduğu izin belgeleri de olmalıdır. Seyahat masrafları şirket tarafından karşılanıyorsa belirtilmelidir. Mektubun bilgisayar ortamında düzenlenmiş olması gerekir, el yazısı ile müdahale edilemez (İngilizce veya İspanyolca olmalıdır).
  11. Fuar veya organizasyon: Kişi fuara katılacaksa katılıma dair fuar giriş kartı veya katılım belgesi. Fuara gidiyorsanız banka hesabı sunmanız gereklidir.
  12. İşe giriş bildirgesi: SGK işe giriş belgesi barkodlu olmalıdır.
  13. SGK tescil ve hizmet dökümü: E-devletten barkodlu versiyonu son bir haftada alınmış bu belgenin detaylı tüm döküm olması gereklidir. Barkodsuz belgeler kabul edilmemektedir (Şirket sahipleri ve memurların da sunması gereklidir).
  14. Maaş bordrosu: Son üç aya ait kaşeli ve ıslak imzalı maaş bordroları. Son 3 sene içerisinde Schengen vizesi olanların maaş bordrolarında ıslak imza ve kaşe olması zorunlu değildir. 
  15. Faaliyet belgesi: Son bir ay içerisinde alınmış, iş yerinizin sanayi, ticaret ya da mesleki odalara bağlı olduğunu gösteren bu belgenin mutlaka orijinali ya da elektronik imzalısı sunulmalıdır. İş yeriniz orijinalini vermezse sizin bu evrakı bağlı olunan odadan temin etmeniz gerekir. Avukatların kendi baro kayıtlarının yanı sıra, yanında çalıştığı kişi ya da kişilerin baro kayıtlarını da sunması gereklidir (Faaliyet belgesinin orijinali olmadan başvurunuz hiçbir şekilde kabul edilmez).
  16. Resmi Gazete: İş yerininizin resmi gazetesi sunulmalıdır, bu belge fotokopi olabilir. İş yeri sahibi iseniz bunu göstermek için resmi gazetede ortak olarak geçtiğiniz sayfanın sunulduğundan emin olunuz. 
  17. İmza sirküleri: İş yeri bilgilerinin geçtiği ilk sayfa ve başvuru sırasında iş evraklarınızı imzalayan kişilerin imzalarının olduğu bölüm sunulmalıdır. Bu belge fotokopi olabilir.
  18. Vergi levhası: Güncel olması gereken bu belgede mutlaka barkodlu bölümün görülmesi gereklidir.
  19. Banka hesabı: Şirket çalışanı için; iş yeri yazısında masrafların şirket tarafından karşılanacağı belirtilmişse banka hesabına gerek yoktur. Ancak iş yeri sahibi iseniz ve ortağınız yoksa şirket banka hesabı eklenebilir. Ortaklı şirketlerde şirketin banka hesabı kabul edilmemektedir, şahsi banka hesabı sunulmalıdır. Son 3 aya ait dökümü olan son 15 gün içinde işletilmiş antetli kağıtta, imzalı, kaşeli banka hesabı eklenmelidir. Şirket çalışanı masrafların tarafından karşılanacağını beyan ediyorsa şahsi banka hesabı sunması gerekir. Yeni açılan hesaplar kesinlikle kabul edilmemektedir. Yalnızca Türk bankaları kabul edilmektedir. Bankada seyahat masraflarınızı karşılayacak yeterli bakiye olması gerekmektedir, kredi kartı beyanı kabul edilmez. Diğer ülkelerden gelen davetiyelerle başvurmanız için, şirketiniz masrafları karşılıyor olsa dahi kişisel banka hesabı sunmalısınız.